İçeriğe geç

Kesişmenin Anlamı Nedir

Kirman kelimesinin sözlük anlamı nedir?

İplikçi veya çıkrık; Ahşap aletler, yün, keten, kenevir ve pamuk gibi lifli hammaddeleri eğirmek ve ip yapmak (iplik eğirmek) için kullanılan, bir ucunda kanca bulunan ahşap aletlerdir.

Koptu sözcüğünün anlamı nedir?

herhangi bir zamanda iki parçaya bölünebilir. Tel kopmuştur. Halat kopmuştur.

Katırtırnak sözlük anlamı nedir?

Köstebek (Spartium junceum), Akdeniz bölgesine özgü baklagiller familyasından (Fabaceae) bir çalı türüdür. Akdeniz bölgesi dışında, kuzeybatı Afrika ve güneybatı Asya’da bulunur. L. Çoğunlukla kuru, kumlu topraklarda ve güneşli yerlerde bulunur.

Kurtadam TDK sözlük anlamı nedir?

Toplumsal düzene, tüketime ve şiddete karşı çıkan, düzensiz yaşayan örgütsüz gençlerden oluşan grup.

Kirman nedir ne işe yarar?

Kirmen, elle yün eğirmek ve sarmak için kullanılan tahtadan yapılmış bir araç, çıkrık, eğirme makinesi. Bu araca bazen kirman denir.

Kirman farsça ne demek?

Kirmân Kimyon Farsça zîre (هﺮﯾز) kelimesi kimyon anlamına gelir (Olgun-Drahşan 1984: 189).

Ödü kopmak kelimesinin anlamı nedir?

Korkmak/patlamak: Birdenbire çok korkmak (Parlatır, 2007: 687). Korkmak: Çok korkmak (Bilginler, 2014: IV/2154). Korkmak: Çok korkmak (Bilginler, 2014: IV/2155). Ürkmek/patlamak (Yurtbaşı, 2013: 594).

Atılmanın anlamı nedir?

hücum, hücum, hücum.

Talihin sözlükteki anlamı nedir?

Anlamı: “Fortune” kelimesi şans, talih veya iyi talih anlamına gelir. Bu kelime, bir kişinin hayatında olumlu veya olumsuz gelişmelere yol açan doğaüstü veya rastgele etkilere atıfta bulunur.

Kafkas kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Kafkasya isminin kökeni Plinius, Kafkasya isminin kökeninin İskit dilinde beyaz kar anlamına gelen Gracaucasus’tan geldiğini belirtmiştir. 19. yüzyılda Kafkasya’ya seyahat eden J. Klaproth, Kafkasya isminin Farsça kökenli olduğunu ve Farsça Koh-Kaf (Kuh-i Kaf) kelimesinden geldiğini ve Kaf-dağı anlamına geldiğini ileri sürmüştür.

Yapıvermek nasıl yazılır?

b) Tezlik fiili: Fiil köküne -i veya -e eki getirilerek kök, “vermek, gelmek” fiillerinden biriyle birleşir; esas fiilin kökü, “işin kolayca ve çabuk yapılması” anlamını kazanır: yapmak, gerçekleşmek, çıkmak, çıkmak.

Keçinin sözlük anlamı nedir?

Keçi veya evcil keçi (Capra aegagrus hircus), Bovidae familyasının Caprinae alt familyasından Capra aegagrus hircus alt türünü oluşturan çift toynaklılara verilen addır.

TC’nin anlamı nedir?

Geleneksel T.C. kısaltmalarında (Republik Türkiye) ve T. (Türkçe) dışında büyük harfle yazılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.

Zaar ne demek TDK?

[1] güçlü korku.

Çarpıcı ne demek?

sf. (< çarpıcı) Dikkat çekmek ve görüldüğü anda güçlü bir etki bırakmak: “Çarpıcı renkler.” Sizlere onlardan (Ahmet Kabaklı) çok çarpıcı bir mektup sunuyorum.

Kirman nedir TDK?

Kirman’ın ne anlama geldiğini ve TDK sözlüğünün anlamının ne olduğunu tüm detaylarıyla derledik. Kirman, Eski Türkçe’de kale, hisar, Almanca anlamına gelir. Kirman’ın bir diğer anlamı ise yün sarma ve eğirme aleti olarak bilinir ve bu anlamlarda kullanılır.

Kırma neye denir?

Melezleme, her iki ırkın da özelliklerini taşıyan iki ırkın çiftleştirilmesiyle ortaya çıkan yeni bir ırktır veya bir ırkın daha baskın, diğerinin ise daha çekingen olduğu durumdur.

Kaşgar sözlük anlamı nedir?

Bu kelimeyle Kaşgar’a “Ordu şehri” derler. Han’ın yaşadığı şehir anlamına gelir. Çünkü Afrasiyab hava güzel olduğu için burada yaşardı.” Diğer adı olan Ordu Kent, hanların ve hanların yaşadığı yer anlamına gelir.

Kastamonu sözlük anlamı nedir?

Kastamonu isminin kökeni konusunda bazı yazarlar; bu kelimenin “gaz” kelimesi ile “Timoni” veya “Tumanna” (gaz ülkesi anlamına gelir) kelimesinin birleştirilmesiyle oluştuğunu düşünmüşlerdir ki, bu en makul ihtimaldir. Fonetik olarak da günümüz Kastamonu’suna benzemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karşıyaka Escort